Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Επιτέλους νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Σπάρτη


Με καθυστέρηση πολλών ετών ξεκινούν, επιτέλους, οι εργασίες για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης!

Όπως αναφέρεται σε προχθεσινό ένθετο μεγάλης Κυριακάτικης εφημερίδας με τίτλο "Μουσεία για το μέλλον", το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης συγκαταλέγεται μεταξύ των 8 σημαντικότερων νέων Μουσείων παγκοσμίως !

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως η Σπάρτη είναι μια από τις" οκτώ πόλεις του κόσμου που επιδίδονται σε κούρσα μεγαλειώδους αρχιτεκτονικής για τις εντυπώσεις - και τους τουρίστες ".

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες που αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα τις αμέσως προσεχείς ημέρες, οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα και στόχος του ΥΠΠΟ είναι "να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο" .

Το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού, η πολιτική βούληση του Υπουργείου, και κυρίως, η ανταπόκριση και στενή συνεργασία των αρμοδίων Διευθύνσεων του ΥΠΠΟ με μεγάλο κοινωφελές Ίδρυμα που ανέλαβε τη χρηματοδότηση του έργου στο σύνολό του, εξασφαλίζουν μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα ταχύτητα στις σχετικές διαδικασίες.

Το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης

Έτσι, το επ' αόριστον κλείσιμο του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης μας από σήμερα, αντισταθμίζεται από την αισιοδοξία που γέννησε η ανέλπιστη είδηση πως πιθανόν σε ένα χρόνο από την έναρξη των εργασιών, θα παραδοθεί στους επισκέπτες του ιστορικού αυτού τόπου ένα Μουσείο αντάξιο της Ιστορίας του!

Το Σωματείο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης "Παν. Σταματάκης" χαιρετίζει με ενθουσιασμό και εκφράζει τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες όλης της τοπικής κοινωνίας σε όλους όσοι συνετέλεσαν στη θαυμάσια αυτή κατάληξη.

Το Δ.Σ. των Φ.Α.Μ.Σ.

Πηγή:apela.gr

Ιστοσελίδα για τον Πάρνωνα


Πάρνωνας


Μία νέα ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για την ανάδειξη του Πάρνωνα και μπορείτε να την βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.parnonas.com

Θα ανακαλύψετε τις ομορφιές του όρους καθώς και τα υπέροχα χωριά που το πλαισιώνουν.

Αν αποφασίσετε να περπατήσετε στο βουνό θα μαγευτείτε από την φυσική του ομορφιά.

Επίσης στην ιστοσελίδα θα βρείτε τα πάντα για την διαμονή σας εκεί και ό,τι θα θέλατε να ξέρετε για την περιοχή, πριν ξεκινήσετε να επισκεφτείτε τις ομορφιές αυτού του τόπου.

Καταράκτης κοντά στον Πλάτανο

Αφού ευχαριστήσουμε τον φίλο για την ενημέρωση της νέας αυτής προσπάθειας, ευχόμαστε οι προσπάθειες αυτές να αυξάνονται συνεχώς.

ΣΚΑΛΑ-Φιλανθρωπική εκδήλωση με τη Λιάνα Κανέλλη

Η Ένωση Δημοτών Σκάλας «Νέοι Ορίζοντες» με την υποστήριξη του ΔήμουΣκάλας διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση στο κέντρο «Ερατώ» στις 5Απριλίου και ώρα 7.30 μμ.

Θα παραστεί η γνωστή δημοσιογράφος –τηλεπαρουσιάστρια και Βουλευτής κα Λιάνα Κανέλλη, η οποία θα τιμηθεί με το βραβείο«Λιόπετρας».

Τα έσοδα θα διατεθούν σε πυρόπληκτες οικογένειες του Δήμου Σκάλας. Θαχορέψουν μοντέρνους χορούς μαθητές της Σχολής Χριστιάνου – Μαραβέλια.Η είσοδος είναι 10 ευρώ και προσφέρονται αναψυκτικά ή καφές.

Πηγή:spartanews - Antenna Νότιας Ελλάδας

Κοντά στους πυρόπληκτους η Περιφέρεια και η 124 Π.Β.Ε.

Ο Πρωτοσύγκελος πατήρ Γεώργιος Μπλάθρας με τον Διευθυντή της Περιφέρειας κ. Μπαζίγο

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης της Αεροπορίας Τρίπολης, προέβησαν σε δωρεά ρουχισμού οπλιτών προς τους πυρόπληκτους των Μητροπόλεων του νομού μας (Μονεμβασίας και Σπάρτης, Γυθείου και Οιτύλου).

Η παράδοση έγινε στα γραφεία της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Μαρτίου, από τον Διευθυντή της Περιφέρειας κ. Μπαζίγο.
Ο Πρωτοσύγκελος πατήρ Γεώργιος Μπλάθρας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μπαζίγο γι' αυτή την αξιέπαινη ενέργεια.

Από την εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ της Παρασκευής 4 Απριλίου

Πηγή:apela.gr