Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Επιτέλους νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Σπάρτη


Με καθυστέρηση πολλών ετών ξεκινούν, επιτέλους, οι εργασίες για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης!

Όπως αναφέρεται σε προχθεσινό ένθετο μεγάλης Κυριακάτικης εφημερίδας με τίτλο "Μουσεία για το μέλλον", το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης συγκαταλέγεται μεταξύ των 8 σημαντικότερων νέων Μουσείων παγκοσμίως !

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως η Σπάρτη είναι μια από τις" οκτώ πόλεις του κόσμου που επιδίδονται σε κούρσα μεγαλειώδους αρχιτεκτονικής για τις εντυπώσεις - και τους τουρίστες ".

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες που αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα τις αμέσως προσεχείς ημέρες, οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα και στόχος του ΥΠΠΟ είναι "να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο" .

Το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού, η πολιτική βούληση του Υπουργείου, και κυρίως, η ανταπόκριση και στενή συνεργασία των αρμοδίων Διευθύνσεων του ΥΠΠΟ με μεγάλο κοινωφελές Ίδρυμα που ανέλαβε τη χρηματοδότηση του έργου στο σύνολό του, εξασφαλίζουν μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα ταχύτητα στις σχετικές διαδικασίες.

Το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης

Έτσι, το επ' αόριστον κλείσιμο του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης μας από σήμερα, αντισταθμίζεται από την αισιοδοξία που γέννησε η ανέλπιστη είδηση πως πιθανόν σε ένα χρόνο από την έναρξη των εργασιών, θα παραδοθεί στους επισκέπτες του ιστορικού αυτού τόπου ένα Μουσείο αντάξιο της Ιστορίας του!

Το Σωματείο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης "Παν. Σταματάκης" χαιρετίζει με ενθουσιασμό και εκφράζει τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες όλης της τοπικής κοινωνίας σε όλους όσοι συνετέλεσαν στη θαυμάσια αυτή κατάληξη.

Το Δ.Σ. των Φ.Α.Μ.Σ.

Πηγή:apela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: