Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

«Σπάρταθλον 2007»: Στα βήματα του Φειδιππίδη


28/09/2007


Ο 35χρονος Πολωνός Πιότρ Κουρίλο προηγείται στον 25ο διεθνή αγώνα δρόμου «Σπάρταθλον 2007», που ξεκίνησε στις 7 το πρωί της Παρασκευής από την Ακρόπολη με την συμμετοχή 330 αθλητών και αθλητριών από 34 χώρες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής στη διοργάνωση (το προηγούμενο ήταν το περσινό με 246 αθλητές και αθλήτριες).

Ο αγώνας διεξάγεται στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, απόστασης 246 χιλιομέτρων, και ο Κουρίλο έχει αποσπαστεί αρκετά μετά το 102ο χλμ. (στο Ζευγολατιό Κορινθίας). Πολλά θα κριθούν τα ξημερώματα, μετά την αναρρίχηση στο Παρθένιο Όρος (1.200 μ. ύψος). Οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για τους δρομείς, ενώ ίδιος καιρός αναμένεται να επικρατήσει και αύριο.

Περίπου στα μέσα της διαδρομής ακολουθούν κατά σειρά τον Κουρίλο οι Μάρκους Τάλμαν (Αυστρία), Σκοτ Τζούρεκ (ΗΠΑ), Τακεχίρο Ματσουσίτα (Ιαπωνία), Βαλμίρ Νούνες (Βραζιλία), Γιένς Λούκας (Γερμανία).

Ο δήμος Σπάρτης ετοιμάζεται για την υποδοχή των αθλητών και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης προετοιμάζει εκδήλωση, που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης βράδυ του Σαββάτου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η απονομή στους αθλητές και στις αθλήτριες που μετέχουν στο «25ο Σπάρταθλον».

Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι αποκλειστικός χορηγός του ιστορικού αγώνα.


Πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: