Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ - Προτάσεις πυροπροστασίας

Φωτογραφία από άσκηση εθελοντικής Πυροπροστασίας

Λάβαμε το ακόλουθο e-mail :

Καλησπέρα σας,

ως νεοσύστατος σύλλογος με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού αλλά και ως συνεχιστές της Ομάδας Εθελοντικής Πυροπροστασίας,(Ο.Ε.Π.) που ξεκίνησε τη δράση της το καλοκαίρι του 2007 στην περιοχή του Δήμου Γυθείου, φέτος ξεκινήσαμε τη δράση μας με συμμετοχή μας στην ενημερωτική ημερίδα που έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Γυθείου στις 31/5/08 με θέμα "Πυρκαγιές και εθελοντική Πυροπροστασία" σε συνεργασία με το Δήμο Γυθείου και τον Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης.

Μεταξύ των εισηγητών στην ημερίδα, ήταν ο επίτιμος υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γεωργιάκος και ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου κ. Καστρής, που έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες, σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εμείς απ' την πλευρά μας, συνεχίζουμε τη δράση μας για ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των αρμοδίων φορέων, με επιστολές μέσω μέιλ στους Δήμους της Μάνης, που περιέχουν τις προτάσεις μας σχετικά με την πυροπροστασία της περιοχής μας, τις οποίες και κοινοποιούμε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, τον προβληματισμό και τέλος τη συμμετοχή σε δράση, όλο και περισσότερων ιδιωτών, ομάδων, συλλόγων και λοιπών φορέων για την προστασία της περιοχής μας.

Ευχαριστούμε και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση,
εκ μέρους του

Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Ομίλου Μάνης
(ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ)

Μαργαρίτα Καρλαύτη
(τηλ. 6977- 30.64.94)


Σχόλιο:Παρακαλούμε όσους κατοικούν στο Νομό να ευαισθητοποιηθούν και να λάβουν ενεργό δράση για την πυροπροστασία του τόπου μας. Αναμένουμε και πάλι ένα πολύ θερμό καλοκαίρι και ας βοηθήσουμε όλοι ώστε να μην έχουμε άλλες καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που απαρτίζουν τον σύλλογο και πήραν αυτή την πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: