
Η αδούλωτη Μάνη λένε ότι βγάζει «αγύριστα κεφάλια». Ρίχνεις μια ματιά στην κακοτράχαλη άγρια ομορφιά… Στον θεοπάτητο Ταΰγετο που, κρύβοντας τον ήλιο, θαρρείς έχει χτίσει στα σωθικά του σαν περήφανους πολεμιστές, τους πέτρινους πύργους. Κι αν κατεβείς στη μαγεία του Δυρού κι αν ταξιδέψεις νοερά στο αμέτρητο βάθος του Ταίναρου κι αν θυμηθείς ότι κανόνι τουρκικό δεν έπιασε ποτέ εκείνους τους βράχους, σαν να καταλαβαίνεις εύκολα γιατί οι Μανιάτες έχουν μύριους τόσους λόγους να μην αλλάζουν τίποτε. Μέσα τους και γύρω τους…


Υπάλληλος στην «Petrola»
Ο ίδιος πήρε τον δρόμο για το Πολυτεχνείο, στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Και ήδη προτού καν τελειώσει ως ηλεκτρολόγος-μηχανικός το ’79, είχε πιάσει δουλειά στην «Petrola» του ομίλου Λάτση, ενισχύοντας τις παραστάσεις του από την εργατιά της εποχής, αφού η κοινωνιολογική συγγένεια της Νέας Ιωνίας με το Θριάσιο Πεδίο ειδικά για εκείνα τα χρόνια ήταν μεγάλη.


Αυτό το ξεκίνημα σε τόσο νεαρή ηλικία ίσως τον επηρέασε στην κοσμοθεωρία του ως εργοδότη, πια, αφού όπως λέει με περηφάνια «είναι μια ομάδα από νέα παιδιά, οικονομολόγοι και μηχανικοί, που τρέχουν μελέτες και προγράμματα αλλά και παρακολουθούν ανελλιπώς τις διεθνείς εξελίξεις, προκειμένου να δώσουν ιδέες και για την “Oditec” και για τα φωτοβολταϊκά, αλλά και για ό,τι άλλο καινούριο μπορεί να δημιουργεί προσδοκίες».
Από τη Μέση Ανατολή στην ΕΒΟΣ
Στο Λατσέικο δούλεψε τέσσερα χρόνια, στη συνέχεια βρέθηκε στη Μέση Ανατολή είτε ως μελετητής είτε ως επιβλέπων μηχανικός σε μεγάλα έργα υποδομών, ενώ έχει να λέει ότι δραστηριοποιήθηκε και στο έργο-διαπιστευτήριο για κάθε μηχανικό στην Ελλάδα: η συνεργασία του με τη μελετητική ΑΔΚ τον φέρνει, προς το τέλος της δεκαετίας του΄80, σε ενεργό ρόλο στην κατασκευή των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων της «Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων» στο Λαύριο.
Προεκτυπωμένα DVD και CD

Η «Oditec», σε αντίθεση με την αναλόγου αντικειμένου εταιρεία του ομίλου Πουλιάδη που εν… χορδαίς και οργάνοις είχε εγκαινιάσει περίπου την ίδια εποχή ο κ. Κώστας Σημίτης, αρχίζει να μεγαλώνει. Πολύ απλά διότι αυξάνεται η ζήτηση του προϊόντος της και βοηθούν σε αυτό όχι μόνο οι λάτρεις της μουσικής αλλά και το παιχνίδι των προσφορών στο οποίο αρχίζουν και μπαίνουν εφημερίδες, περιοδικός Τύπος και ειδικευμένα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Η εταιρεία απασχολεί πια περίπου 120 εργαζομένους, ενώ στο μυαλό του Παναγάκου υπάρχει ήδη ένα σχέδιο «μετεξέλιξης».
Τα ηλιακά κύτταρα της «Solar Cells»

Ο Ικαρος Νέας Ιωνίας και ο Παναγάκος junior

Και στο μυαλό του, πέρα από τα άμεσα σχέδια για μεγάλη ανάπτυξη του Τμήματος Ερευνας και Τεχνολογίας (R&D) αλλά και την έγκριση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της κατασκευής και λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 25 μεγαβάτ σε Αχαΐα, Βοιωτία και Ηλεία, είναι ο δρόμος που έχει ξεκινήσει ο 19χρονος γιος του. Ο καρπός του γάμου του με την Παναγιώτα Νίκα που, όπως και εκείνος πριν από 30 χρόνια, παράλληλα με τις σπουδές στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, έχει ήδη μπει νωρίς- νωρίς στην καθημερινότητα της εταιρείας…
ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΙΤΑΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ


Η «Solar Cells» έχει ήδη συμβόλαια και μάλιστα δεκαετούς διάρκειας με τη Γερμανία, ενώ ζήτηση των προϊόντων της υπάρχει και από Ιταλία και Ισπανία.
Στην Πάτρα ήδη δουλεύουν περί τους 75 εργαζομένους, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη που αναμένεται μέσα στο τρίτο τρίμηνο, η βιομηχανική παραγωγή θα απασχολεί γύρω στους 230 εργαζομένους και θα δίνει έναν ετήσιο τζίρο περί τα 150 εκατ. ευρώ.

1 σχόλιο:
φωτοβολταικα συστήματα θα πρέπει να εγκατασταθούν σε όλο τον κόσμο, αρκεί να βρούμε τις σωστές εγκαταστάσεις, ώστε να μην κόβονται χιλιάδες δέντρα για να εξυπηρετήσουν αυτό το σκοπό.
Δημοσίευση σχολίου