Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Ολοκληρώθηκε η 13η διεθνής έκθεση ''Τουριστικό Πανόραμα 2008'' στο Expo Athens, στην Ανθούσα


Ολοκληρώθηκε η 13η διεθνής έκθεση ''ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2008'' που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του ΕXPO ATHENS στην Ανθούσα, από τις 17 έως και τις 20 Απριλίου.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας και η ΤΕΔΚ Λακωνίας, συμμετείχαν από κοινού στην έκθεση αυτή με περίπτερο εμβαδού 120τ.μ., στο οποίο αναπτύχθηκε και προβλήθηκε το τουριστικό προϊόν της Λακωνίας. Ένα προϊόν στο οποίο η Λακωνία στηρίζει τις προσδοκίες της για ένα καλύτερο μέλλον.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Υπουργό τουριστικής ανάπτυξης κ. Σπηλιωτόπουλο την Πέμπτη 17 Απριλίου, το απόγευμα .Στην τελετή των εγκαινίων εκ μέρους του Νομάρχη Λακωνίας παρέστη η Πρόεδρος της Ν. Ε. Τουρισμού κ. Μ. Μπελεγρή.

Σε συνάντησή της προηγουμένως με τον διευθυντή του διοργανωτή ομίλου κ. Καλοφωλιά και την υπεύθυνη της έκθεσης κ. Μαργαροπούλου, έθεσε θέμα να είναι η Λακωνία ''ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ 2009''.

Έτσι παρουσία του υπουργού και όλης της ηγεσίας του Ε.Ο.Τ και πλήθους πολιτικών , αυτοδιοικητικών και επιχειρηματιών , ανακοινώθηκε επίσημα κατά την τελετή των εγκαινίων ότι: ''Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ 2009'' .

Η ανακοίνωση ήταν τιμή και χαρά για την κ. Μπελεγρή, που εκπροσωπούσε τον Νομάρχη Λακωνίας, τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ κ. Πήλιουρα , την Δήμαρχο Ζάρακα κ. Πριφτάκη , τον αντιπρόεδρο και Γραμματέα της ΤΕΔΚ κ.κ. Αργειτάκο και Κυριακούλια που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια .

Την ίδια ανταπόκριση σε όλους τους Λάκωνες είχε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Λακωνίας, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ''ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ'' που έγινε στο περίπτερο της Λακωνίας το Σάββατο 19 Απριλίου.Στην εκδήλωση της 19ης Απριλίου παραβρέθηκαν:

Οι βουλευτές της Λακωνίας κκ Σκαδαλάκης, Αποστολάκος και Γρηγοράκος, ο Νομάρχης κ. Κων. Φούρκας, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Πήλιουρας, ο πρώην Διοικητής του ΚΕΕΜ κ. Τσιαμπάς,ο Αντινομάρχης κ. Φωτεινάκος, οι Δήμαρχοι, Μυστρά κ Αποστολάκος, Ασωπού κ.Τριχείλης, Βοιών κ. Κουσούλης, Οινούντος κ. Βαλιώτης, Θεραπνών κ. Ράλλης, Πελλάνας κ. Γομάτος που είναι και μέλος της επιτροπής Τουρισμού, Ζάρακα κ. Πριφτάκη, ο πρόεδρος του δημ. Συμβουλίου Γυθείου κ. Χατζηχαλάμπους, οι Ν. Σύμβουλοι κ.κ. Μαχαίρας και Μηνόπετρας. Επιπλέον οι Πρόεδροι της ΠΑΛΛΑΚΩΝΙΚΗΣ κα. Μουσταφέλου, του συλλόγου «των εν Αττική Λακεδαιμονίων» κ. Μπεκιάρης, του συλλόγου «Λυκούργος» κ. Χίος.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεσαιωνικών Σπουδών κ. Δεληβοριάς, η κα Ευαγγελία Δούκα, η οποία και προσέφερε διάφορα είδη στην εκδήλωση. Επίσης πολλοί άλλοι Λάκωνες και φίλοι της Λακωνίας, οι οποίοι συμμετείχαν στην εορταστική εκδήλωση με θέμα « Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΕΜΠΝΕΕΙ»

Η κα Μπελεγρή κατά το εναρκτήριο καλωσόρισμά της μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο Νομάρχης κ. Κων.Φούρκας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού Λακωνίας και εγώ προσωπικά σας καλωσορίζουμε στην εν Αττική Λακωνία.Συχνά –πυκνά πλέον οι Λάκωνες εξορμούμε εκτός των τειχών και δια άλλη μια φορά καταλαμβάνουμε την Αττική με ειρηνικούς πάντοτε και εν προκειμένω με διαφημιστικούς σκοπούς .

Πριν λίγες ημέρες είμαστε στο σταθμό του Αττικού Μετρό στο Σύνταγμα, σε μια δυνατή παρουσίαση των Λακωνικών προϊόντων, ο επιτυχημένος απόηχος της οποίας ακόμα διαρκεί.

Σήμερα είμαστε πάλι εδώ με αφορμή την έκθεση ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2008 και με σκοπό να παρουσιάσουμε σε αυτήν ενδεικτικές όψεις και απόψεις της φύσης, της ιστορίας, της κουλτούρας, του πολιτισμού της τέχνης και των ανθρώπων της Λακωνίας, σας προσκαλέσαμε εδώ.

Τους Λάκωνες για να μην ξεχνάμε τι και έχουμε και διαθέτουμε, τους επισκέπτες για να καταλάβουν τι χάνουν όσοι δεν γνώρισαν την Λακωνία. Γιατί η Λακωνία εμπνέει …εμπνέει αγιοσύνη, δέος, ιδανικά, παλικαριά, αυτοθυσία, αυθεντικότητα, αισθητική, ασκητική, κάλλος, έρωτα.

Η Λακωνία είναι έρωτας.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας, έθεσε στόχο και έβαλε το μεγάλο στοίχημα. Η απομόνωση δεν ταιριάζει στην Λακωνία. Της ταιριάζει ο ανοικτός ορίζοντας της ανάπτυξης. Για την επίτευξη του στόχου αυτού κανείς κόπος, καμία προσπάθεια, κανένα κόστος δεν μειώνει την βούλησή μας αυτή, που είναι βούληση, απαίτηση και δικαίωμα όλων των Λακώνων.

Και αυτή η ανάπτυξη με αιχμή του δόρατος την τουριστική ανάπτυξη είναι γεγονός. Σε μια Λακωνία που από την μια άκρη στην άλλη είναι ένα απέραντο εργοτάξιο. Και με ότι βέβαια αυτό συνεπάγεται και με όσο χρόνο και διαδικασίες απαιτούνται, το εργοτάξιο αυτό θα ολοκληρώσει το έργο του και θα παραδώσει τις υποδομές στους Λάκωνες και σε όλους όσους θα επισκεφθούν την Λακωνία. Και θα είναι πολλοί..

Σ’ ένα κόσμο καθημερινά εναλλασσόμενο που παρά της παγκοσμιοποιητικές του τάσεις, η ιδιαιτερότητα, η μοναδικότητα και η ατομικότητα του καθενός είναι σεβαστή και αξιοποιήσιμη, στην Λακωνία καθένας μπορεί να ανακαλύψει ένα από τα χίλια της πρόσωπα και θα είναι το δικό του πρόσωπο , να κλέψει μια από τις χίλιες ομορφιές της και θα είναι η δική του ομορφιά, να ζήσει μια από τις χίλιες ιστορίες της και θα είναι η δική του ιστορία .

Υποχρέωση μας είναι να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάσθηκαν για την πραγματοποίηση της ενιαίας και δυνατής παρουσίας της Λακωνίας στην έκθεση αυτή .

Ακόμα όλους όσους με την προσφορά διαφόρων προϊόντων της γης και της τέχνης τους έδειξαν το ενδιαφέρον και την ευαισθησία τους σε μια ακόμη Λακωνική υπόθεση. Ευχαριστούμε όλους που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας. Δεδομένη η συμπαράστασή σας σε ότι επιχειρούμε, προσπαθούμε, επιτυγχάνουμε. Δεδομένο ότι χωρίς αυτήν δεν θα είχαμε τόση δύναμη και διεκδικητική ικανότητα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: