Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

4η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ, 4th BIKE RIDE CAMPAIGN IN MOUNT PARNON


Την Κυριακή 3 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η 4η Ποδηλατική Εξόρμηση στον Πάρνωνα, με μεγαλύτερη συμμετοχή φέτος από την προηγούμενη χρονιά. Την όλη διοργάνωση είχαν, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης και ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος. Συμπαραστάτες, ο Δήμος Οινούντος και η Κοινότητα Καρυών. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια των Πολιτιστικών Συλλόγων - Καρυών, Βρεσθένων και Βασαρά.

Οι ποδηλάτες είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες. Οι πιο έμπειροι ξεκίνησαν από το καταφύγιο του Πάρνωνα και η δεύτερη ομάδα από τις Καρυές. Γύρω στις 10:30 το πρωί, όλοι οι ποδηλάτες, μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Καρυών όπου του μίλησε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Παναγιώτης Καρούνος.

Οι ποδηλάτες ξεκινώντας από την πλατεία πήγαν μέχρι τα αιωνόβια πλατάνια του Μενέλαου, στο εκκλησάκι της Παναγίας, στις Καρυές και συνέχισαν προς Βρέσθενα. Εκεί έκαναν στάση στον Άγιο Νεκτάριο για ξεκούραση και προχώρησαν προς Βασαρά. Περίπου στις 3:40 μ.μ. οι 90 ποδηλάτες τερμάτισαν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης.

Πάρα πολλοί γονείς συνόδευσαν τα μικρά κυρίως παιδιά σ΄ όλη τη διαδρομή, ενώ αρκετοί γονείς έκαναν τη διαδρομή με ποδήλατο μαζί με τα παιδιά τους.Αρκετοί ήταν και αυτοί που βοήθησαν, ο καθένας με το δικό του τρόπο για να πραγματοποιηθεί η 4η Ποδηλατική Εξόρμηση στον Πάρνωνα.

Το Ραδιόφωνο ΠΟΛΙΤΕΙΑ 90,7 http://www.politiaradio.gr/ ήταν εκεί όπως επίσης το site της Λακωνίας http://www.apela.gr/ και ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός ΕΛΛΑΔΑ TV http://www.elladatv.gr/ που κάλυψαν όλη τη διαδρομή.
Κείμενο και Φωτογραφίες, Λεονιδας Χονδρόπουλος

Περισότερες Φωτογραφίες από την 4η Ποδηλατική Εξόρμηση στο Photo Gallery τού Πολιτεία 90,7 και στο http://www.parnonas.com/index.php?c_id=141
Βλέπε Βίντεο στήν ιστοσελίδα τών Καρυών και συγγεκριμενα στον σύνδεσμο http://www.karyes.gr/index_files/page8.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: