Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ...ΣΥΝΤΑΓΜΑ! 26-27-28 ΜΑΡΤΙΟΥ!«Η Λακωνία παίρνει το μετρό για ...Σύνταγμα» και διοργανώνει μια ξεχωριστή γιορτή γνωριμίας με τα λακωνικά προϊόντα στο πιο πολυσύχναστο σημείο του κέντρου της Αθήνας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μετρό στο Σύνταγμα, το τριήμερο 26-27-28 Μαρτίου.

Στην εκδήλωση «Γιορτή των Λακωνικών προϊόντων» στην Αθήνα, οι χιλιάδες επιβάτες του μετρό αλλά και οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο των Λακωνικών προϊόντων και τις ομορφιές της Λακωνίας.Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα παρουσιαστούν όλες οι όψεις της Λακωνίας από ιδιώτες αλλά και συνεταιρισμούς, οι οποίοι θα εκθέσουν τα προϊόντα τους με αιχμή του δόρατος την αγροτική παραγωγή. Παράλληλα θα δοθεί η έμφαση που τους αξίζει στις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές και στην τουριστική υποδομή της Λακωνίας.


Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί επίσης μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων, όπως η διοργάνωση βραδιάς λακωνικής κουζίνας σε κεντρικό εστιατόριο στην Αθήνα στην οποία οι φίλοι της Λακωνίας θα κληθούν να δοκιμάσουν μαγειρέματα και κρασιά Λακωνίας, κλήρωση με δώρο διαμονή σε ξενοδοχεία της Λακωνίας και άλλα.

Επίσης θα γίνει παρουσίαση της μελέτης αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Λακωνίας από τους συντάκτες Πανεπιστημιακούς του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Γεοπωνοδασολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Γιορτή Λακωνικών Προϊόντων αποτελεί μια ακόμα πρωτοβουλία εξωστρέφειας της Λακωνίας προς το ευρύτερο, αθηναϊκό -και όχι μόνο- κοινό η οποία οργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Λακωνίας και τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Λακωνίας. Συμμετέχουν επίσης στη διοργάνωση η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και το εργοστάσιο ΛΑΚΩΝΙΑ. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σας περιμένουμε όλους στη στάση που θα κάνει η Λακωνία... στο Σύνταγμα στις 26-28 Μαρτίου!

http://lakonia2008.conferences.gr/lakonia2008_home.html

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σπάρτη
17 Μαρτίου 2008


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.
Δ.Υ.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΚΩΝΙΑΣ
--------------------------------------
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΠΡΟΣ
ΜΜΕ

Δ/νση :Οθ. Αμαλίας 85
Ταχ. Κώδ.:23 100 Σπάρτη

Πληροφορίες :
Κολλιάκου Μπέττυ
Τηλέφωνο:27310-89361
FAX:27310-26810
e-mailgrafeio.typou@lakonia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 17 Mαρτίου 2008

«Η Λακωνία παίρνει το μετρό για ...Σύνταγμα» και διοργανώνει μια ξεχωριστή γιορτή γνωριμίας με τα λακωνικά προϊόντα στο πιο πολυσύχναστο σημείο του κέντρου της Αθήνας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μετρό στο Σύνταγμα, το τριήμερο 26-27-28 Μαρτίου.

Ο Νομάρχης Λακωνίας κ. Κωνσταντίνος Φούρκας τονίζει σε δήλωσή του ότι «η ποιότητα των λακωνικών προϊόντων είναι ένα στοίχημα που κερδίζουμε καθημερινά. Ξεφεύγοντας, για μια ακόμα φορά, από την εσωστρέφειά μας, από 26-28 Μαρτίου οι Λάκωνες κάνουμε στάση στο ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα.


Η γιορτή των λακωνικών προϊόντων είναι μια κορυφαία ευκαιρία προβολής, προώθησης και διαφήμισης των αγαθών της λακωνικής γης και ανάδειξης της λακωνικής ομορφιάς σε ένα ευρύ κοινό καταναλωτών και εμπόρων».

Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της γιορτής ελιάς και Λαδιού που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Σελλασία επισημαίνει επίσης ότι «Φέτος η χρονιά έχει ένα ειδικό βάρος.

Η Λακωνία, όπως σχεδόν όλη η Πελλοπόνησος και η Ελλάδα ολόκληρη, δοκιμάστηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού που πέρασε. Αυτό μας επιφορτίζει με μια ιδιαίτερη υποχρέωση:

Να μην το «βάλουμε κάτω» και να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας ώστε η γιορτή μας να είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ανασυγκρότησης των καμένων περιοχών.

Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε, πέρα από τις υπόλοιπες δραστηριότητές μας, να φιλοξενήσουμε τους Λάκωνες παραγωγούς - τυποποιητές όχι μόνο του ελαιολάδου αλλά όλων των αγροτικών προϊόντων της περιοχής στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό στις 26 – 27 και 28 Μαρτίου.

Να μεταδώσουμε το μήνυμα «ότι δεν το βάζουμε κάτω» και στους παραγωγούς της Λακωνίας και σε όλο τον κόσμο που θα μας επισκεφτεί αυτές τις τρεις ημέρες»

Ο κ. Φίλιππας Πήλιουρας, πρόεδρος της ΤΕΔΚ Λακωνίας επισημαίνει επίσης με τη σειρά του ότι «Εμείς, ως Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Λακωνίας πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο τόπος μας, η Λακωνία, είναι ένας προορισμός ο οποίος κεντρίζει το ενδιαφέρον, για αυτό σας καλούμε να επισκεφτείτε τη ιδιαίτερη πατρίδα του Λεωνίδα, του Μενελάου και του Λυκούργου, τον τόπο που οι κάτοικοί του ακόμα και σήμερα φυλάττουν Θερμοπύλες και να γευτείτε τόσο τη ζεστή φιλοξενία τους όσο και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα τους».

Στην εκδήλωση «Γιορτή των Λακωνικών προϊόντων» στην Αθήνα, οι χιλιάδες επιβάτες του μετρό αλλά και οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο των Λακωνικών προϊόντων και τις ομορφιές της Λακωνίας.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα παρουσιαστούν όλες οι όψεις της Λακωνίας από ιδιώτες αλλά και συνεταιρισμούς, οι οποίοι θα εκθέσουν τα προϊόντα τους με αιχμή του δόρατος την αγροτική παραγωγή. Παράλληλα θα δοθεί η έμφαση που τους αξίζει στις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές και στην τουριστική υποδομή της Λακωνίας.

Η εκδήλωση θα λειτουργεί ώρες 09.00 – 22.00 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Τα εγκαίνια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαρτίου 2008, ώρα 19.30.

Στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων θα γίνει παρουσίαση της μελέτης αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Λακωνίας από τους συντάκτες Πανεπιστημιακούς του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Γεοπωνοδασολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί επίσης μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων, όπως:
- Βραδιές λακωνικής κουζίνας στο εστιατόριο ΜάνηΜάνη (Φαλήρου 10, Κουκάκι) στην Αθήνα στην οποία οι φίλοι της Λακωνίας θα δοκιμάσουν μαγειρέματα και κρασιά Λακωνίας

- Kλήρωση με δώρο διαμονή σε ξενοδοχεία της Λακωνίας και πολλά άλλα...

Η Γιορτή Λακωνικών Προϊόντων αποτελεί μια ακόμα πρωτοβουλία εξωστρέφειας της Λακωνίας προς το ευρύτερο, αθηναϊκό -και όχι μόνο- κοινό η οποία οργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Λακωνίας και τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Λακωνίας. Συμμετέχουν επίσης στη διοργάνωση η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και το εργοστάσιο ΛΑΚΩΝΙΑ.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αναλυτικές πληροφορίες για την εκδήλωση υπάρχουν στη διεύθυνση
http://lakonia2008.conferences.gr

Σας περιμένουμε όλους στη στάση που θα κάνει η Λακωνία... στο Σύνταγμα στις 26-28 Μαρτίου!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


http://www.lakonia.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=610&cnode=17&cuser=20C4577A-A5C7-4CFF-B04E-71E17A118EAB

Εμείς με την σειρά μας αναλαμβάνουμε να στείλουμε πλήθος e-mail σε εκπομπές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές και γενικά σε όλα τα ΜΜΕ έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου προς προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας που διαφημίζει τη Λακωνική γη, τα προϊόντα και τις ομορφιές της.

Προσκεκλημένοι είμαστε όλοι, είτε καταγόμαστε από την Λακωνία είτε από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας για να γνωρίσουμε τις ομορφιές και τις νοστιμιές αυτού του τόπου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: