Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Γιορτή λακωνικών προϊόντων στο Σύνταγμα-Δυναμική η λακωνική παρουσία





Ένα ξεχωριστό χάπενινγκ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στο Σύνταγμα, το τριήμερο 26, 27 και 28 Μαρτίου. Στη Γιορτή των Λακωνικών προϊόντων, οι εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες του Μετρό αλλά και οι επισκέπτες της διοργάνωσης, θα γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο των Λακωνικών προϊόντων και τις ομορφιές της Λακωνίας. Είναι μια ακόμα πρωτοβουλία εξωστρέφειας και γνωριμίας της Λακωνίας με το ευρύτερο κοινό.

Η περσινή αντίστοιχη διοργάνωση στον ίδιο χώρο είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα, γι΄ αυτό και φέτος αποφασίστηκε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο από φορείς και ιδιώτες του τόπου μας.Για το λόγο αυτό, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο κτίριο της Νομαρχίας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Νομάρχης Λακωνίας κ. Κώστας Φούρκας, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ελιάς – σκηνοθέτης κ. Μανούσος Μανουσάκης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Φίλιππος Πήλιουρας, ο Δήμαρχος Οινούντος κ. Βαγγέλης Βαλιώτης, ο Διευθυντής της ΕΑΣ κ. Νίκος Μηλιάκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων κ. Δημήτρης Πολλάλης, ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Σταύρος Αργειτάκος και ο Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ελιάς και Λαδιού κ. Σαράντος Καπετανάκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες και τέθηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών, μέχρι τις 26 Μαρτίου, προκειμένου η παρουσία της Λακωνίας να είναι όσο το δυνατόν πιο δυναμική και εντυπωσιακή, με στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών που θα περάσουν από το Μετρό στο Σύνταγμα.

Στον εκθεσιακό χώρο των 600 τ.μ. με τους 60 εκθέτες, θα παρουσιαστεί το παραγωγικό δυναμικό της Λακωνίας. Ιδιώτες αλλά και συνεταιρισμοί, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας, με αιχμή του δόρατος την αγροτική παραγωγή. Επιπλέον θα δοθεί η δυνατότητα να διαφημιστεί τουριστικά ο τόπος μας.


Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί και μια σειρά άλλων σημαντικών και ξεχωριστών εκδηλώσεων, όπως η διοργάνωση βραδιάς λακωνικής κουζίνας σε κεντρικό αθηναϊκό χώρο.

Οργανωτές του τριημέρου είναι η Ν.Α. Λακωνίας, η ΤΕΔΚ Λακωνίας και ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Λακωνίας, οι οποίοι και θα αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο βάρος του οικονομικού κόστους της διοργάνωσης. Συμμετέχουν επίσης η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και το εργοστάσιο «ΛΑΚΩΝΙΑ».


Πηγή:Παρατηρητής της Λακωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: